Papatya

(14.10.2121)

Solunum yolu iltihapları veya tahrişleri için solunabilir; anogenital inflamasyon için banyolarda irrigasyon olarak kullanılır; ve dahili olarak GI spazmları ve inflamatuar hastalıklar için kullanılır ve topikal olarak analjezik ve spazmolitik olarak uygulanır. Ön veriler ayrıca ülseratif kolitin remisyonunun sürdürülmesi, tip 2 diyabette glisemik ve lipid parametrelerinin iyileştirilmesi ve otizmli çocuklarda uyumsal ve sosyal işlevselliğin iyileştirilmesi için potansiyel faydaya işaret etmektedir.

Kullanımlar ve Farmakoloji
Papatya çiçeği, cilt ve mukoza zarı iltihaplarında, ağız boşluğu ve diş etleri de dahil olmak üzere bakteriyel cilt hastalıklarında ve solunum yolu iltihapları ve tahrişlerinde inhalan olarak kullanım için Alman Komisyonu E tarafından onaylanmıştır. Çiçek, banyolarda, anogenital inflamasyon için sulama olarak ve GI spazmlarını ve inflamatuar hastalıkları tedavi etmek için dahili olarak kullanım için onaylanmıştır.
Aromatize papatya yağı, ruh hali üzerinde olumlu bir etkinin yanı sıra yatıştırıcı bir etki gösterdi.
Papatya çayının sabah bulantısı için kullanılan en yaygın otlar arasında olduğu bildiriliyor.
Tarih
Roma döneminden beri tıbbi özellikleri ile bilinen her iki bitki de sindirim ve romatizmal rahatsızlıkların tedavisinde spazm giderici ve yatıştırıcı olarak kullanılmıştır. Çaylar, parazit solucan enfeksiyonlarını tedavi etmek için ve saç rengi ve saç kremi olarak kullanılmıştır.
Papatya, yaraları ve ülserleri temizlemek ve nekrotik dokunun dökülmesini arttırmak ve granülasyon ve epitelizasyonu desteklemek için cilt yıkama maddesi olarak kullanılmıştır. Papatyanın ayrıca antibakteriyel, antienflamatuar, büzücü ve deodorant özelliklerine sahip olduğu bildirilmektedir. Kolik, sistit, ateş, gaz ve kusmayı tedavi etmek için çeşitli papatya formülasyonları kullanılmıştır.